Om oss

PRODUKTER VI SJÄLVA SAKNAT PÅ MARKNADEN, MED HÄLSA OCH LIVSKVALITET I FOKUS

Naturliga produkter


Våra produkter tillverkas i Lettland, en nation med en lång tradition av livsmedelsproduktion och jordbruk. Producenterna är angelägna om att möta efterfrågan på naturliga och högkvalitativa produkter, samtidigt som de utnyttjar modern teknik för att effektivisera tillverkningen. Konkurrensen mellan producenterna hög tack vare den lilla marknad Lettland och Baltikum utgör, vilket gynnar konsumenterna båda vad gäller kvalitet, produktutveckling och pris.

Vår historia


Vi som driver Gladsheim Foods heter Nathalie Rohlén och Ingmar Veinberg . Våra bakgrunder som elitidrottare har lagt grunden till vårt intresse för kvalitativ och hälsosam mat. När vi upptäckte att det i Lettland finns en uppsjö av välsmakande produkter som uppfyller våra högt ställda krav, bestämde vi oss för att ta en del av dessa produkter till Sverige.

Att alla ska kunna köpa hälsosam och naturlig mat, både till större måltider, mellanmål och fika är det som driver oss. Bra energikällor och en balanserad inställning till kost utgör två av grundpelarna för en hälsosam livsstil.

Energi som räcker länge


Bra energi som räcker länge är viktigt för att kunna

prestera! Våra havregryn med lång koktid ger inte bara en bra start på dagen, de gör att energin räcker länge och att sötsuget minskar tack vare havregrynsgrötens låga GI. Havregrynens koktid står i proportion till den färdiga grötens GI och ju lägre GI en energikälla har, desto längre håller sig blodsockret stabilt. Med 9 minuters koktid får du ett tillräckligt lågt GI för att energin ska räcka ända fram till lunch, om inte ännu längre.

Kvalitet och smak, utan onödiga tillsatser


För oss är det viktigt med balans i livet. Det innebär bl.a. att ibland kunna unna sig något extra gott, utan att behöva kompromissa om varken kvalitet eller smak. Vi brinner för produkter med naturliga ingredienser, som är minimalt processade och inte innehåller några onödiga tillsatser. På den svenska marknaden saknas kakor med dessa egenskaper, men vi vet att efterfrågan är stor. Vi vill att fler enkelt ska kunna hitta naturliga produkter som smakar precis som hembakat, i sin närmaste matbutik.

 

Råvaror från miljöer med hög grad av biologisk mångfald. Den lettiska landsbygden karaktäriseras av småskalighet och naturnära jordbruk.


 

KONTAKT

Granitvägen 8

18161 Lidingö

072-222 45 44

070-743 66 58

FÖLJ OSS

 

Följ oss gärna på sociala meder! Där lägger vi ut bilder, inspiration och information om nya produktlanseringar. 

 Facebook

 Instagram

© Copyright. All Rights Reserved.